Menü

ONKOMPLEX egyénre szabott életmód és szűrővizsgálati program

Több nagy nemzetközi tanulmányban is bizonyításra került a különböző betegségek (szív-érrendszeri, daganatos betegségek, cukorbetegség stb) megelőzésére vonatkozó irányelvekben javasolt életmód betartásának a fontos szerepe mind a betegségek megelőzésében, mind pedig a halálozás csökkentésében. 

A Rákkutatási Világalap és az Amerikai Rákkutató Intézet által a daganatos megbetegedések megelőzése kapcsán kidolgozott irányelvek hatását több, nagy nemzetközi tanulmányban is vizsgálták, amelyek alapján egyértelműen bizonyításra került, hogy az irányelvekben javasolt életmód megvalósítása jelentősen csökkenti a daganatos betegségek kialakulását és nemcsak a daganatos eredetű, hanem az egyéb okból (pld. szív-érrendszeri betegségek) bekövetkező halálozást is. 

Az egyik ilyen nagy tanulmányban 65 838 hölgy életmódjának a hatását elemezték a daganatos betegségek kialakulására és a halálozásra.

 A vizsgálatban a 12,6 éves átlagos után követési időszak alatt:

17%-kal csökkent a daganatos betegségek kialakulása

 - 20%-kal csökkent a daganatos halálozás

- és 27%-kal csökkent a bármely okból bekövetkező halálozás azon nők körében, akik követték az Amerikai Ráktársaság daganat prevenciós irányelveit, életmód ajánlásait.


Férfiak vonatkozásában is több tanulmány megerősítette az életmód (fizikai aktivitás, alvás minőség, étrend stb) alapvető szerepét a különböző daganatos betegségek kialakulásában és a halálozásban.

Egy nagy európai tanulmányban is bizonyításra került 386 355  -25 és 70 év közötti - páciens adatainak 11 éves után követése és elemzése alapján, hogy az életmód megváltoztatása (az irányelvekben meghatározott pontrendszerben már 1 pontos javulás is) csökkenti a különböző daganatos betegségek kialakulását.  

A Rákkutatási Világalap és az Amerikai Rákkutató Intézet irányelvei szerint meghatározott pontrendszerben        1 pontos javulás/életmód változás csökkenti a daganatos betegségek kialakulását.


Az ONKOMPLEX egyénre szabott életmód és szűrővizsgálati programunk keretei között az Ön egyéni rizikófaktorainak, genetikai hajlamának, eddigi életmódjának a felmérése és elemzése illetve az elvégzett szakorvosi és szűrővizsgálatok eredményei alapján egy személyre szabott szakértői javaslatot állítunk össze, amely a továbbiakban hasznos iránymutatás lehet az Ön számára egészségének a megőrzése és a különböző daganatos betegségek kialakulási kockázatának a csökkentése kapcsán.

40-60 perces személyes konzultáció keretein belül szakértőink válaszolnak a felmerülő kérdéseire valamint részletesen megbeszélik Önnel, hogy az egyéni adottságai, valamint a jelenleg érvényben lévő irányelvek és az új kutatási eredmények alapján milyen életmód változtatás és milyen időközönként, milyen jellegű szakorvosi vagy szűrővizsgálatok javasoltak a továbbiakban a daganatos betegségek lehetőség szerinti megelőzése, korai felfedezése miatt.

Igény esetén a továbbiakban Önnel szorosan együttműködve, közösen dolgozunk azon, hogy a javasolt életmód változtatásokat hogyan tudja a legegyszerűbben beépíteni a mindennapjaiba és személyre szabott étrendi javaslattal, mozgás programmal, valamint hatékony stressz kezelési gyakorlatokkal is segítjük Önt testi-szellemi egészségének a megőrzésében.  

Az ONKOMPLEX egyéni rizikóelemzésen alapuló prevenciós program további részei:

 ONKOMPLEX szakértői javaslatok és navigáció

ONKOMPLEX hosszú távú gondoskodás